Netwerkbijeenkomst Laude

Op Natuurbegraafplaats Laude, normaalgesproken een rustige plek voor loslaten, bezinning of een wandeling, was het gisterenmiddag een gezellig samenkomen van uitvaartleiders en -verenigingen. We presenteerden onze nieuwe cateringkaart met daarop eten en drinken geleverd door lokale leveranciers.

Na een warm ontvangst nam collega Peter Dijkstra ons mee in het gedachtegoed achter het nieuwe cateringaanbod van Laude. Hij vertelde dat wij streven naar minimalisering van onze ecologische voetafdruk. We maken hiervoor gebruik van duurzame producten uit de regio en werken samen met lokale leveranciers. Op deze manier dragen we bij aan een duurzamere en gezondere omgeving.

Proeverij

We lieten onze gasten kennismaken met een deel van ons nieuwe cateringaanbod, dat verzorgd wordt door Rineke Dijkinga. Rineke gaf de lezing ‘Mooi eten uit de lokale keten’. Ze nam ons mee in haar missie om lokale, gezonde producten uit regeneratieve landbouw weer te leren bereiden tot prachtige, voedzame maaltijden.
Nog onder de indruk van de lezing genoten we van heerlijke hapjes zoals een Westerwoldse verrassing frittata, crackers met zoete aardappeldip en een pompoenbrownie met chocolade. Naast fantastische smaken waren de hapjes ook een lust voor het oog.

Bij een hapje hoort een drankje. We schonken een biologische, fruitige frisdrank van MOJ Lemonade: een frisdrank zonder overbodige toevoegingen en zonder al te veel suiker. Moj, proef de natuur.
We kijken terug op een leerzame en gezellige middag waarin het thema duurzaamheid centraal stond.

Geplaatst in Activiteiten, Inspiratie