Cremeren en natuurbegraven

Op Natuurbegraafplaats Laude kunt u ook kiezen voor een combinatie van cremeren en natuurbegraven. Het lichaam wordt dan eerst gecremeerd. De as wordt daarna voor altijd ter ruste gelegd in een urngraf op de natuurbegraafplaats. Net als bij een gewoon natuurgraf wordt de overledene langzaam één met de natuur.

Urngraf op de natuurbegraafplaats

Een urngraf is goedkoper dan een gewoon graf. Net als bij een gewoon graf betaalt u maar één keer bij een urngraf. Het grafrecht geldt voor altijd; het urngraf wordt nooit geruimd. Liever helemaal geen urn? Ook dat kan. U mag de as direct in het urnengraf uitstrooien.
Het is ook mogelijk om de urn als een urninlage op een bestaand graf te plaatsen. Zo kan een regulier graf met een urngraf gecombineerd worden. Voor de kosten van een urninlage kunt u contact met ons opnemen. We vertellen u hier graag meer over.

Begraven of verstrooien?

Natuurbegraafplaats Laude heeft geen urnenveld of strooiveld. Na een crematie bevat de as stoffen die niet goed zijn voor onze bosbodem. Verstrooien kan leiden tot zogenaamde vermesting van de humuslaag. Dat is erg belastend voor de natuur.