Gedenkteken

Bij natuurbegraven staat het evenwicht met de natuur voorop. Daarom zijn er geen grafstenen en andere grafmonumenten op de natuurbegraafplaats. In plaats daarvan kunt u een boomschijf leggen op het natuurgraf. Of geen enkel gedenkteken, als u dat liever heeft.

Boomschijf als markering van het graf

Zeker in de eerste jaren na de uitvaart kan het prettig zijn om te kunnen zien waar het natuurgraf precies is. Daarom kunt u gebruikt maken van een boomschijf met een inscriptie als markering van het natuurgraf. In de boomschijf worden bijvoorbeeld de naam van de overledene en de geboorte- en sterfdatum gegraveerd. In verband met de grootte van de schijf adviseren we een maximum aantal tekens. De boomschijf is kosteloos en vergaat na enkele jaren. Eventueel kan er daarna tegen betaling een nieuwe boomschijf worden neergelegd. Onze ervaring is echter dat het vergaan van de boomschijf voor veel nabestaanden een mooi symbool is voor de vergankelijkheid van de mens.

Begraven zonder gedenkteken

U mag er ook voor kiezen om helemaal geen markering op het natuurgraf te plaatsen. Natuurlijk houden we als natuurbegraafplaats goed bij waar natuurgraven precies liggen. Dankzij ons register (kaart.natuurbegraafplaatslaude.nl) met coördinaten is ieder natuurgraf weer eenvoudig terug te vinden. Ook zonder een boomschijf kunnen we u altijd vertellen waar de laatste rustplaats van uw dierbare is. Ook degene die het natuurgraf reserveert krijgt deze gegevens. Nabestaanden kunnen het natuurgraf dus altijd terugvinden, ook zonder gedenkteken.

Plaatsen boomschijf