Vrijwilligers

Al vanaf de start van Natuurbegraafplaats Laude horen we van mensen dat ze het fijn vinden om bij de natuurbegraafplaats betrokken te zijn. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of het mogelijk is om op één of andere manier een steentje bij te dragen aan Laude. Om iets extra’s te doen op of rond de natuurbegraafplaats door te helpen tijdens een uitvaart of door bij het beheer van het bos te helpen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor natuurwerkzaamheden, zoals bijvoorbeeld: vogelkers, bramen en brandnetels verwijderen. Dode takken verwijderen, takkenrillen maken en eventueel assisteren bij grafdelven.

Waardevol

Dat vinden wij waardevol. Daarom maken we dit graag mogelijk. U kunt ons op diverse manieren als vrijwilliger helpen. Bijvoorbeeld door een rol te spelen bij de ontvangst en begeleiding van gasten tijdens een uitvaart of door mee te helpen op speciale dagen zoals de Inspiratiedag of de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden.

Ook kunt u ons helpen met het beheren van de natuur op de begraafplaats. Op Laude ontfermt de natuur zich na de begrafenis over het graf. Daarom worden graven op Laude niet ‘bijgehouden’, zoals dat op een reguliere begraafplaats wel gebeurt. Door vrijwilliger te worden bij Laude helpt u mee met het onderhoud van de natuurbegraafplaats als geheel. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!

Zeldzame flora en fauna

Op de natuurbegraafplaats Laude leven en groeien veel planten en diersoorten. Deze soorten willen we graag hier behouden en hier worden de beheermaatregelen op afgestemd. Om te bepalen of de beheermaatregelen goed worden uitgevoerd, willen we weten welke soorten de natuurbegraafplaats gebruiken als leefgebied. Kun je een soort(groep) inventariseren en wil je dit in een prachtig gebied doen, dan vragen wij om contact op te nemen. In overleg met de ecoloog wordt bepaald wat en hoe je mag gaan inventariseren.

Aanmelden als vrijwilliger?

Om u aan te melden als vrijwilliger mailt u ons via info@natuurbegraafplaatslaude.nl. We nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op. Tot ziens als vrijwilliger op Laude!