Uitvaart

Een uitvaart op Natuurbegraafplaats Laude is in alle opzichten een groene uitvaart.

 

Afscheidsceremonie

U heeft op Natuurbegraafplaats Laude veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie en de laatste rustplaats. Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom.

Er is alle ruimte en tijd voor uw wensen, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

Meer over de mogelijkheden op Laude

 

Uitvaartkisten en kleding

De kist, urn of mand waar u voor kiest, dient volledig van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt te zijn. U kunt ook kiezen voor een omhulsel van bijvoorbeeld bamboe of riet.

We vragen mensen om zo veel mogelijk rekening met de natuur te houden en dus ook kleding van natuurlijke materialen te gebruiken.

 

Gedenktekens

Het is geheel aan u of u een gedenkteken of grafaanduiding wenst. U kunt daarvoor gebruik maken van een gratis boomschijf met een bescheiden inscriptie.

Meer over gedenktekens

 

Begrafenis bijwonen

Bent u van plan een uitvaart op onze natuurbegraafplaats bij te wonen? Elke uitvaart is anders, afhankelijk van de wensen van de nabestaanden. Maar in het algemeen start een begrafenis bij ons in het ontvangsthuis. Na de plechtigheid lopen we met elkaar door het bos naar de laatste rustplaats. Hier wordt de kist, mand, wade of urn in het graf geplaatst. Bij terugkomst in het ontvangsthuis is er vaak ruimte voor koffie/thee met wat lekkers.

Meer over een begrafenis bijwonen