Tarieven natuurbegraven

U kunt op Natuurbegraafplaats Laude ieder moment een graf reserveren. Een graf is hier blijvend en wordt niet geruimd. De kosten zijn eenmalig. Door een laatste rustplaats op Natuurbegraafplaats Laude te reserveren, geeft u uw dierbaren straks een bijzondere plek om te gedenken en bespaart u hen moeilijke beslissingen in de toekomst. Met de aankoop van een graf draagt u bij aan de instandhouding van de natuur.

De prijzen

Jong Bos Oud Bos
Enkelgraf  3.950 € 4.950
Urngraf € 2.100 € 2.350
Dubbel urngraf € 3.200 € 3.450

Begraven

Naast het grafrecht betaalt  u een bedrag voor de begrafenis. Het begraaftarief bestaat uit het delven en sluiten van het graf, de wettelijk verplichte administratieve handelingen en de begeleiding door Laude. Deze kosten betaalt u ten tijde van de uitvaart. In het weekend geldt een toeslag van 50%.

Begraving € 695
Urn- of asbegraving € 375

Betaling

Nadat u uw plek gekozen heeft ontvangt u een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven. Vervolgens ontvangt u ook een factuur. Heeft u vragen over de betaling? Neem dan contact met ons op.

Verzekering

Een uitvaartverzekering keert het bedrag pas uit na overlijden. Als u op Laude een graf wilt reserveren dan betaalt u het graf vooraf. Afhankelijk van uw polis ontvangt u te zijner tijd het volledige bedrag of een gedeelte terug via de uitvaartverzekering. Wilt u weten welk bedrag en/of welke kosten vergoed worden door uw polis? Neem dan contact op met de uitvaartmaatschappij.

Urngraf

Op Laude kunt u na een crematie de as begraven in een urn (van afbreekbaar materiaal), of uitstrooien in een graf. Het uitstrooien van as op de bodem is niet toegestaan omdat dit niet goed is voor de natuur. Daarom begraven wij onder de humuslaag zodat de natuur zo min mogelijk belast wordt.

Begrafenis

Het begraaftarief is voor het delven en sluiten van een graf, de wettelijk verplichte administratieve handelingen en de uitgebreide begeleiding tijdens een begrafenis. In het weekend geldt een opslag van 50%.

Gedenktekens en grafaanduiding

Op een graf bij Laude kunt u een boomschijf met inscriptie laten plaatsen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. U kunt contact met ons opnemen voor het bestellen van de schijf. Een boomschijf blijft jaren liggen, maar is wel vergankelijk. Nabestaanden kunnen een nieuwe laten plaatsen als die behoefte er is. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden.

Heeft u specifieke vragen?

We proberen op onze website zo duidelijk mogelijk te zijn. Natuurlijk kunt u vragen hebben die u liever persoonlijk stelt.

Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag.

Voorjaarswandeling: op zoek naar zomervogels, zoals de tjiftjaf