Expositie Harry Schomaker

Ieder kwartaal exposeert een andere kunstenaar zijn of haar werken in onze ceremonieruimte en ontvangsthal. De prachtige werken van Theo Leijdekkers maken eind april ruimte voor ‘inktrol-schilderijen’ van beeldend kunstenaar Harry Schomaker.

PORT DU BEC

Harry Schomaker

Schomaker (1944) woont en werkt in Ter Apel. Zijn ‘inktrol-schilderijen’ worden uitsluitend gemaakt met de ‘Werkman-technieken’: sjabloon, rol, rolkant en stempel. Hij heeft hiervoor zijn geheel eigen stijl. De onderwerpen zijn divers: impressies van stad en land, maar vooral de Franse Atlantische kustlandschappen zijn voor hem een bron van inspiratie. Zijn werk wordt niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten geëxposeerd.

 

“Door mijn werk ben ik me
bewust van en geef ik
vorm aan mijn omgeving.
Er is geen excuus om geen werk te maken.
De materialen en de onderwerpen zijn altijd voor handen.
Wat er om mij heen gebeurt, maak ik zichtbaar.”

Geplaatst in Inspiratie, Laude