Expositie Theo Leijdekkers

Theo Leijdekkers | expositie Laude

Met de aanwezigheid van kunst in ons ontvangsthuis hopen we bezoekers de mogelijkheid te bieden om troost te vinden. Kunst heeft namelijk de kracht om emoties op te roepen. Maar ook om herinneringen op te halen en mensen te laten nadenken over hun eigen leven en relaties. Deze kunstwerken zijn meer dan alleen decoraties. Ze hebben de potentie om mensen die rouwen om het verlies van een dierbare te troosten, te genezen, te inspireren, te verbinden en diep te raken. Kunst voegt kleur, schoonheid en betekenis toe aan ons leven en daarom verdient het onze waardering en aandacht. De komende maanden exposeren wij prachtige schilderijen van olieverf op linnen van Theo Leijdekkers.

Visueel spektakel

Met gepassioneerde intensiteit schildert Theo Leijdekkers bloemenvoorstellingen op groot formaat, een uitnodiging voor de toeschouwer om door een reusachtig, bloemrijk landschap te dwalen. Zijn werken streven ernaar te verleiden en te behagen. In tegenstelling tot traditionele ‘stillevens met bloemen’ geeft Leijdekkers een vernieuwende betekenis aan deze eeuwenoude traditie. Zijn irissen, zonnebloemen, stokrozen en akeleien barsten uit de lijst, vastgelegd met krachtige penseelstreken die zelfs de kleinste bloem transformeren tot grijpende, aandacht-eisende elementen. Het spel van licht en schaduwen op planten en bloemen speelt een cruciale rol bij het creëren van de intense sfeer in zijn schilderijen. Leijdekkers’ meesterlijk gebruik van licht en schaduw biedt niet alleen een visueel spektakel maar ook een bron van troost, waar de natuurlijke pracht zich vermengt met een gevoel van geruststelling.

Theo: ‘De werken die ik maak mogen verleiden en behagen. Door middel van kleur en vorm schep ik een sensuele en barokke wereld. Het plezier in het schilderen mag gezien worden’.

Heeft u interesse in meer werken van Theo Leijdekkers neem dan gerust een kijkje op zijn website www.theoleijdekkers.nl 

U bent van harte welkom om Theo’s werken te komen bewonderen. In verband met mogelijke uitvaarten is het wenselijk om hiervoor van maandag tot en met zaterdag een afspraak te maken (0599-749000). Op zondag is geen afspraak nodig.

Geplaatst in Inspiratie, Laude