‘Als je hier toch mag werken’

Graag stellen we onze collega Naomi Reints aan u voor.

Hoe ben je bij Laude terechtgekomen?

In augustus 2022 ben ik gestart als relatiebeheerder op Natuurbegraafplaats Laude. De natuurbegraafplaats was toen net twee maanden operationeel. Maar mijn verhaal begint eigenlijk op Natuurbegraafplaats Hillig Meer toen mijn schoonmoeder daar werd herbegraven. Ik had nog nooit van natuurbegraven gehoord en was zeer onder de indruk van de rust die daar heerst en de gepaste aandacht die wij ontvingen. Ik had meteen het gevoel ‘wow.. als je hier toch mag werken’. Van betekenis zijn voor mensen en dat ook nog eens op zo’n mooie plek; dat gevoel bleef in de weken daarna aanhouden. Daarom stuurde ik een open sollicitatiebrief naar Hillig Meer. Ik ben op gesprek geweest, maar helaas waren er geen functies open. Een jaar later mocht ik aansluiten bij het team van Natuurbegraafplaats Laude en hier heb ik tot op de dag van vandaag nog nooit een moment spijt van gehad.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd besteed ik graag tijd met mijn man en kinderen. Onze jongste zoon voetbalt, dus als ware voetbalouders staan we geregeld langs de lijn. Wanneer we thuis zijn, spelen we graag fanatiek een spelletje zoals Rummikub en Skipbo. Maar ook de sjoelbak komt regelmatig tevoorschijn!
Ik wandel graag in Groningen en Drenthe en als ik tijd kan vrijmaken, loop ik lange afstanden van ongeveer 30 kilometer. Ik ben een echte Bourgondiër. Lekker eten en vooral ook nieuwe recepten uitproberen, vind ik een heerlijke tijdsbesteding.

Wat vind je belangrijk in je werk?

Het is fijn om tijd en aandacht te mogen en kunnen geven aan mensen die hier een plek willen uitzoeken of aan nabestaanden die een dierbare naar de laatste rustplaats brengen. Er hangt in het natuurgebied, maar ook in het ontvangsthuis, zo’n fijne energie. Op welke werkplek kom je dat nou tegen?!

Is er een bijzonder moment dat je is bijgebleven?

Bijzondere momenten maak ik vaak mee. Het zit dan in de kleine dingen. Zo liep ik laatst samen met een familie terug naar het ontvangsthuis, na een urnbegraving van hun dierbare. Het stopte plotseling met regenen en waaien en de zon piepte door de bomen. Er kwamen mistflarden omhoog en dat was een práchtig gezicht. De natuur zorgde voor een stukje bezinning en troost en iedereen was er stil van. Deze momenten zijn zo waardevol.

Enige tijd geleden stelden we collega Peter al aan u voor. U bent 7 dagen in de week, tussen 8.30 en 17.00 uur welkom in ons ontvangsthuis om kennis met ons te maken.

Geplaatst in Medewerkers aan het woord