Wandelroutes

Groningen is een typische wandelprovincie. Naast onze persoonlijke- of groepsrondleidingen vinden diverse wandelroutes hun weg over Natuurbegraafplaats Laude. Een aantal van deze routes lichten we uit.

Westerwoldepad Wandelroutes Westerwoldepad

Misschien heeft u ze al eens zien staan op de natuurbegraafplaats: de geel met blauwe bordjes die duidelijk onderdeel van een wandelroute zijn. Het Westerwoldepad is de langste, aaneengesloten wandelroute in Westerwolde en bestaat uit tien etappes. Het is een pad dat in meerdere dagen gewandeld kan worden, vijf etappes heen en vijf etappes terug. De totale lengte van de route is 100 kilometer. Onderweg valt er te genieten van de prachtige en afwisselende natuur in de regio Westerwolde. Dit is een van de wandelroutes die wordt onderhouden door Stichting Wandelen in Westerwolde, een vrijwilligersorganisatie die wandelen in de regio mogelijk maakt. De stichting kan gevolgd worden via Facebook.

Pronkjewailpad

Wandelroutes Stempelpost Pronkjewail

Het Pronkjewailpad leidt u via de mooiste wandelpaden naar binnen bij vele bijzondere locaties, oftewel ‘Pronkjuwelen’, in Groningen. Uw zintuigen worden op de proef gesteld, terwijl u kennismaakt met al het moois dat Groningen te bieden heeft. U bepaalt zelf wanneer, waar en hoe ver u gaat lopen. Natuurbegraafplaats Laude is een van de stempelposten van de Zuidroute van het Pronkjewailpad en u kunt bij ons binnenlopen voor een kopje koffie of thee.

Wandelnetwerk Wandelroutes Wandelen Groningen

Met behulp van Wandelnetwerk Groningen is het mogelijk om aan de hand van diverse wandelknooppunten eigen wandelroutes te plannen. U kunt zelf kiezen waar u de route langs wilt laten gaan en aan de hand van diverse wandelknooppunten volgt u de blauw-rode bewegwijzering naar het volgende knooppunt.

Geeft u de voorkeur aan een persoonlijke rondleiding of een groepsrondleiding over de natuurbegraafplaats? Maak dan een afspraak met een van onze medewerkers via 0599-749000 of info@natuurbegraafplaatslaude.nl. Ons ontvangsthuis is maandag t/m zondag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. U kunt hier terecht voor vragen, grafbezoek, kunst of om te kijken wat mogelijk is in onze ceremonieruimte.

 

 

 

 

 

Geplaatst in Activiteiten, Inspiratie, Laude