Startpunt ‘Wandelen Werkt’

Op onze natuurbegraafplaats is het heerlijk wandelen. Het komt dan ook regelmatig voor dat het gebied in wandelroutes is opgenomen. Zo ook in de routes van Wandelen Werkt. ‘Wandelen werkt’ is hét uitgangspunt van initiatiefnemer Eltjo Glazenburg, wandelcoach in de provincie Groningen. Na een stevige wandeling kunt u, alleen of met een groep, met nieuwe ideeën en frisse energie vol enthousiasme weer aan de slag met meer visie, duidelijkheid, daadkracht en ontspanning. Ook dit jaar startte de organisatie wandelingen op Natuurbegraafplaats Laude.

Veel animo

In 2022 startte Eltjo met een groep van bijna zestig personen op Natuurbegraafplaats Laude voor een van zijn befaamde wandelingen door het Groninger landschap. De groep werd in het ontvangsthuis ontvangen met koffie, thee en wat lekkers en vertrok daarna voor de wandeling. Aansluitend werd er uitgebreid geluncht bij ons ontvangsthuis en kon er in ontspannen sfeer worden nagepraat over de fijne wandeling door de natuur.

Natuurbegraafplaats Laude

Inspirerend en ontspannend

Wegens het grote succes van het start- en eindpunt op onze natuurbegraafplaats startte Wandelen Werkt ook dit jaar, afgelopen woensdag 19 juli, drie wandelingen op Laude. Er kon gekozen worden voor zes, acht of tien kilometer. Wandelcoaches Els Eckhardt, Els van Hoof en Jolanda Willems namen de groepen mee voor een inspirerende, maar ook ontspannen wandeling. Voorafgaand aan de wandeling waren de deelnemers in ons ontvangsthuis welkom voor koffie, thee en een koekje en de wandeling eindigde hier ook. De wandelaars praatten na onder het genot van broccolisoep met stokbrood.

Positief ontvangen

De reacties waren positief: “Het was weer een prachtige wandeling en de broccolisoep was heerlijk! Weer eens iets anders dan Groningse mosterdsoep”. Maar ook het nieuwe ontvangsthuis op de natuurbegraafplaats bleef niet onopgemerkt: “We werden in het prachtige, nieuwe ontvangsthuis ontvangen. Het is sfeervol ingericht en er is ook oog voor kunst”.

Meer weten

Wilt u ook graag een wandeling maken of rondgeleid worden over onze natuurbegraafplaats?
Via deze link krijgt u een overzicht van de mogelijkheden. Heeft u overige vragen, neem dan gerust contact met ons op via 0599-749000 of info@natuurbegraafplaatslaude.nl

Foto gemaakt door Jolanda Willems

Geplaatst in Activiteiten