Urngraf

Urngraf op Natuurbegraafplaats Laude

Op Natuurbegraafplaats Laude krijgen we veel vragen over wat wel en niet mag bij natuurbegraven. Zo ook de volgende vraag: mijn partner is gecremeerd, mag de as begraven worden? Om hier een antwoord op te geven, hebben we een aantal zaken voor u op een rijtje gezet.

Wat zijn de mogelijkheden na crematie?

Op Natuurbegraafplaats Laude kunt u, naast regulier natuurbegraven, kiezen voor een combinatie van cremeren en natuurbegraven. Na een crematie blijft de as van de overledene minimaal 30 dagen bij het crematorium. Dit geeft de nabestaanden de tijd om te bedenken wat zij met de as van hun dierbare willen doen. Ook een urngraf op Natuurbegraafplaats Laude betekent een eeuwigdurende rustplaats. Net als bij een regulier natuurgraf wordt de overledene langzaam één met de natuur. Het grafrecht voor een urngraf geldt voor altijd, het wordt nooit geruimd.

UrnbegravingAs uitstrooien of in een urn

Natuurbegraafplaats Laude heeft geen urnenveld of strooiveld. Na een crematie bevat de as namelijk stoffen die niet goed zijn voor onze bosbodem. Verstrooiing kan leiden tot zogenaamde vermesting van de humuslaag. Dat is erg belastend voor de natuur. U mag de as direct in het urnengraf uitstrooien, maar het is ook mogelijk om de as in een urn of ander omhulsel te begraven. Hiervoor bestaan urnen van diverse natuurvriendelijke materialen die biologisch afbreekbaar zijn, zoals ongebakken en ongeglazuurde klei, onbewerkt hout, vilt, gevlochten plantmateriaal en karton. Maar ook mandjes of linnen zakjes behoren tot de mogelijkheden.

Urninlage

We bieden ook de mogelijkheid om een regulier graf te combineren met een urngraf. Deze optie kan een mooie oplossing zijn als u en uw partner andere uitvaartwensen hebben, maar wel een gezamenlijke laatste rustplaats willen. De urn wordt boven het graf als een inlage begraven.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van onze natuurbegraafplaats, meldt u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief of een (groeps)rondleiding. Bellen kan natuurlijk ook op 0599-749000.

Geplaatst in Inspiratie