Laude van start

Na een voorbereiding van enige jaren gaat de nieuwe natuurbegraafplaats in Laude van start. Vorige maand stemde de gemeenteraad van Westerwolde in grote meerderheid in met de komst van deze tweede natuurbegraafplaats in de provincie Groningen. Daardoor wordt het nu mogelijk om een laatste rustplaats te kiezen in een bijzonder bos langs het Ruiten Aa kanaal, vlakbij Sellingen. Op 25 juni wordt de eerste rondleiding gehouden.

Aan de komst van de natuurbegraafplaats in Laude ging een lange voorbereiding vooraf. Het natuurbeheerplan is opgesteld na meerdere onderzoeken, zowel naar de ecologische als de archeologische waarden in het gebied. De provincie Groningen hield toezicht op de onderzoeken en het natuurbeheer.

Rondleiding

De natuurbegraafplaats ligt in het bos tussen het Ruiten Aa kanaal en de Lauderhokweg bij het buurtschap Laude. Boonstra kijkt uit naar de start: “Er is veel belangstelling voor deze nieuwe natuurbegraafplaats. Om mensen meer te vertellen over natuurbegraven, houden we daarom een speciale rondleiding op zaterdag 25 juni.” Dankzij de aanleg van onverharde paden in het bos, nodigt het gebied nu meer uit voor een wandeling. Tijdens de rondleiding vertelt een gids over de natuur in het gebied en over natuurlijk begraven. Aanmelden voor de rondleiding kan via deze pagina.

Geplaatst in Laude in de media