Expositie Petra van der Steen

Sinds deze maand hangen vijf werken van Petra van der Steen in het ontvangsthuis op Natuurbegraafplaats Laude. Zij creëert ‘kritisch borduurwerk’ aan de hand van levenservaringen. Ze beeldt met haar borduurwerk verhalen uit die te maken hebben met alledaagse, maar ook ongewone dingen.

Kunst biedt troost

Met de aanwezigheid van kunst in ons ontvangsthuis hopen we bezoekers de mogelijkheid te bieden om troost te vinden in de schoonheid van deze kunst. Kunst heeft namelijk de kracht om emoties op te roepen, herinneringen op te halen en mensen te laten nadenken over hun eigen leven en relaties. Deze kunstwerken zijn meer dan alleen decoraties, ze hebben de potentie om mensen die rouwen om het verlies van een dierbare te troosten, te genezen en te inspireren. Buiten deze redenen om kunst op te nemen in ons ontvangsthuis zijn wij ook onder de indruk van het werk van Petra van der Steen.

kunst Laude‘Borduren is goed voor de mens’

Petra vertelt over haar werk: ‘Het is een stug en traag gebeuren, die draad steeds maar door de stof halen. Het gaat langzaam en je krijgt geen vloeiende, spontane lijn zoals bij een tekening. Maar wat erop moet, komt erop.
Het handschrift is daarbij ondergeschikt aan de betekenis van het beeld. De handeling, en als het goed is ook het eindproduct, biedt troost. Borduren geeft rust en ruimte tot contemplatie.
Borduren is goed voor de mens.’

 

U bent van harte welkom om de werken van Petra te bekijken. In verband met mogelijke uitvaarten is het wenselijk om hiervoor een afspraak te maken (0599-749000). Op zondag is geen afspraak nodig.

Geplaatst in Activiteiten, Inspiratie