Expositie MW Goldjebloum

Met de aanwezigheid van kunst in ons ontvangsthuis hopen we bezoekers de mogelijkheid te bieden om troost te vinden. Kunst heeft namelijk de kracht om emoties op te roepen. Maar ook om herinneringen op te halen en mensen te laten nadenken over hun eigen leven en relaties. Deze kunstwerken zijn meer dan alleen decoraties. Ze hebben namelijk de potentie om mensen die rouwen om het verlies van een dierbare te troosten, te genezen en te inspireren. Naast deze redenen zijn wij ook onder de indruk van de werken van MW Goldjebloum.

‘…een veertje dat danst op de adem van God’

Zes fotowerken van MW Goldjebloum, geïnspireerd op de quote van de begaafde Duitse mystica Hildegard von Bingen (twaalfde eeuw na Chr.), zijn momenteel te zien in het ontvangsthuis van Natuurbegraafplaats Laude.
Ze maken onderdeel uit van de negendelige, gelijknamige serie van grote fotowerken, afgedrukt op acrylglas. Hierbij gaan de gevonden veertjes wonderlijk samen met details van het borduurwerk in de foto’s. Beiden zijn een ode aan de natuur in de directe omgeving, aan onze lucide nietigheid.

Kunst Natuurbegraafplaats LaudeDrieluik ceremonieruimte
HandborduurwerkHandborduurwerk op canvas
Kunst op Laude Foto op acrylglas

‘Meditatief handborduren’

MW Goldjebloum vertelt: ‘Sinds ik zes jaar geleden neerstreek in Sellingen, Westerwolde, is de natuur nog belangrijker geworden in mijn werk. Mijn werkwijze noem ik ‘meditatief handborduren’, dit doe ik elke dag op canvas.’ Naast deze nieuwe seizoensexpositie hangen, in de hal van het ontvangsthuis, enkele van haar borduurwerken.
‘Mijn atelier is in de natuur, aan het Ruiten-Aa-kanaal, en ik vind mijn inspiratie tijdens de dagelijkse ‘walking the dog’ routes. Of eigenlijk springt het onderwerp mij in het oog en verordent “noteer me, fotografeer me!”. En hieraan geef ik met liefde gehoor.
Zo is in twee jaar tijd de taoïstische serie ‘Voortborduren op mijn ware Natuur’ ontstaan (zo’n 70 stuks), die nu een hele wand beslaat in mijn atelier. Bij elk werkje komt altijd een zelfgemaakt gedicht.’

Wilt u meer weten over (de werken van) MW Goldjebloum, bezoek dan haar website www.goldjebloum.nl

U bent van harte welkom om de werken van MW Goldjebloum te bekijken.

Geplaatst in Inspiratie