Lezing Levenstestament

Datum: dinsdag 16 april 2024 - 19:00

Op dinsdagavond 16 april verzorgt notaris Bep Bergman van Dijkstra, Jansen & Bergman Notarissen in ons sfeervolle ontvangsthuis een lezing over het levenstestament.

Bij leven goed regelen

Wanneer u geestelijk en lichamelijk een goede gezondheid geniet, kunt u uw belangen zelf behartigen. Wanneer uw lichamelijke of geestelijke toestand minder wordt (bijvoorbeeld door een ziekte of dementie) of u plotseling om te overlijden, is het van groot belang dat uw zaken kunnen worden behartigd door iemand in wie u het volste vertrouwen heeft. U kunt daarvoor bij de notaris een levenstestament laten opstellen, waarin u één of meer personen aanwijst als gevolmachtigde.

Stelt u zich eens voor wat er gebeurt wanneer u niet meer in staat bent uw eigen belangen te behartigen, maar vergeten bent een levenstestament op te stellen. Als bijvoorbeeld uw woning verkocht moet worden, kan dit niet zomaar. Dit geldt ook als u (al dan niet in gemeenschap van goederen) getrouwd bent en uw partner nog wel in staat is om zelf te tekenen! U dient beiden uw handtekening te zetten. Daarnaast geldt dat veel andere dingen geen doorgang kunnen vinden.

Onsympathieke zaken voorkomen

Bent u te laat, dan zal de familie een onderbewindstelling of ondercuratelestelling moeten aanvragen via de rechtbank. Vaak is dat een ingrijpende en tijdrovende procedure en bent u ook daarna steeds gebonden aan de rechter.

Kortom, een levenstestament kan veel nare situaties voorkomen. Tijdens de lezing hoort u hier alles over en kunt u vragen stellen aan de Bep Bergman van het notariskantoor. We zouden het prettig vinden als u zich aanmeldt voor deze lezing. Dan hebben we een inschatting hoeveel mensen er aanwezig kunnen zijn.

Inloop vanaf 18.30 uur. Aanvang lezing: 19.00 uur. De lezing duurt ruim anderhalf uur.

Uiteraard staat er koffie, thee en iets lekkers voor u klaar. Voelt u zich welkom.

Aanmelden Lezing Levenstestament

LD_evenement met telefoonnummer