Heerlijk Westerwolds Land

Datum: maandag 20 mei 2024 - 11.00 - 16.00 uur

Open huis tweede pinksterdag

Wij nodigen u uit om tweede pinksterdag (maandag 20 mei 2024) aan te sluiten bij het evenement ‘Voedselsafari’ van het Heerlijk Westerwolds Land. Natuurbegraafplaats Laude organiseert die dag diverse activiteiten. We bieden het volgende programma en lekkernijen aan en uiteraard staat de koffie of thee voor u klaar:

Heerlijk Westerwolds LandProgramma Natuurbegraafplaats Laude

Vanaf 11.00 uur: Proeverij van lokale lekkernijen | Blondies van Kopje Genieten uit Sellingen
13.00 – 14.00 uur: Workshop ‘Voedsel voor de geest’ | Joanna Dijkstra begeleidt u graag bij het maken van een kleitegeltje
15.00 – 16.00 uur: Rondleiding over de natuurbegraafplaats | wat is natuurbegraven en hoe draagt dit bij aan het toekomstige behoud van dit unieke bos?

Wij organiseren deze dag als onderdeel van de open dag op Heerlijk Westerwolds Land van Rineke Dijkinga.

Via een mooie padenstructuur kunt u vanaf het Heerlijk Westerwolds Land wandelen naar het ontvangsthuis van Natuurbegraafplaats Laude. Tijdens uw wandeling naar het ontvangsthuis mag u een aantal natuurlijke vondsten zoals bloemen en takken meenemen. Deze prachtige vondsten worden liefdevol geplaatst in een bomenband. Maar u kunt ze ook verwerken in een tegeltje van klei, tijdens de workshop.

Ervaar op tweede pinksterdag ook de saamhorigheid van de bewoners en ondernemers van Westerwolde, ‘Westerwoldse buren‘. Verken het Heerlijk Westerwoldse Land van Rineke Dijkinga, proef meukvrij vlees bij Léon van slagerij De Woeste Grond en bewonder de schitterende beeldentuin van Marco Dijkstra in Ol Raive. Iedere buur heeft iets bijzonders georganiseerd, dus er is genoeg te ontdekken en te beleven.

Kom langs en maak kennis met onze gastvrije buren uit Westerwolde, en geniet van een dag vol ontdekkingen, ontmoetingen en gezelligheid!

Er is deze dag op Laude ook een bijzondere, doorlopende kunstexpositie. Wees welkom in ons ontvangsthuis om de werken van Harry Schomaker te bekijken. Ook kunt u buiten een van de werken van Marleen Dijkdrent | Onder.aards.bestaan bewonderen.

Aan de proeverijen en het maken van het tegeltje op de Natuurbegraafplaats zijn geen kosten verbonden. Als u een bijdrage wilt en kunt leveren, mag dat in onze natuurpot.

Komt u liever langs voor een persoonlijke rondleiding, maak dan gerust een afspraak via info@natuurbegraafplaatslaude.nl of bel met 0599-749000